Een ‘erfgoedcel’, wat is dat eigenlijk? Wat doen we voor en met partners? Wat zijn de ambities en verwachtingen voor de toekomst? 211 lokale besturen, goed voor 6,2 miljoen inwoners en enorme rijkdom en diversiteit aan cultureel erfgoed, maken deel uit van het werkterrein van de 27 erfgoedcellen in Vlaanderen en Brussel. Naar aanleiding van de nieuwe Vlaamse legislatuur stellen de erfgoedcellen zich graag (opnieuw) voor.
Cultureel erfgoed is overal, denk aan de talloze musea, erfgoed-bibliotheken en archieven, maar ook de lokale spelers zoals verenigingen en heemkringen, maar ook kunstenaars, buurtcomités , onderwijsinstellingen en jeugdverenigingen. Om nog maar te zwijgen over de diverse ambachten, stoeten, rituelen, tradities en dialecten die ons werkveld rijk zijn. Wij gaan als erfgoedcellen hiermee aan de slag, samen met iedereen die zich daarbij betrokken voelt.
Hoewel we lokaal ingebed zijn en werken binnen een Vlaams beleidskader, hebben we een werkwijze die ons kenmerkt en uniek maakt in het erfgoedlandschap. Een werkwijze met vier v’s:
Ontdek meer over wie we zijn, wat we doen, onze vier v’s , maar ook getuigenissen over wat een erfgoedcel concreet kan betekenen voor lokale besturen, erfgoedorganisatie, enz. in onze brochure.