Wandel mee langs de Via Monastica

Vernieuwde inschrijfdeadline: vrijdag 6 september 2024

We houden de inschrijvingen voor de pelgrimstocht van Postel naar Meerhout wat langer open. Wandel je graag mee? Schrijf je dan voor vrijdag 6 september 2024 in via het formulier of stuur een mail naar marie@stuifzand.be.

Deze activiteit is helaas afgelopen

FAQ?

Een route van 29,5 km is wat ver, kan ik dit wat inkorten?
Zeker! Als een tocht van 29,5km wat te ver is, dan kan je bij je inschrijving aanduiden dat je liever aan één van de drie overige startlocaties zou beginnen. Op deze manier kan je de route aanpassen aan je eigen voorkeuren. Een medewerker zal rond de aangegeven tijdstippen ook aanwezig zijn om je te ontvangen en een wandelbrochure aan te bieden. Je kan dan zelf bepalen of je graag in groep verder wandelt, of liever zelfstandig.
De verschillende startlocaties zijn:
1) De abdij van Postel (29,5km) – ontvangst vanaf 8u30, vertrek om 9 uur
2) Jeugdkampplaats De Maat (21km) – vertrek omstreeks 11u30
3) De kanaalbrug aan de Vaartstraat te Balen (8km) – vertrek omstreeks 14 uur
4) De Sint-Hubertuskerk te Hulsen (3,4km) – vertrek omstreeks 15u30

Hoe kom ik vanuit Meerhout weer naar mijn oorspronkelijke startlocatie?
Bij je inschrijving kan je ervoor kiezen om gratis een plekje in één van onze twee bussen te reserveren. De bussen rijden vanaf het Bezoekerscentrum Grote Netewoud in Meerhout terug langs iedere startlocatie tot aan de Abdij van Postel.
Bus nr. 1 zal omstreeks 17u30 in Meerhout vertrekken en bus nr. 2 omstreeks 18u30.
Heb je geen vervoer nodig? Dat is ook oké, dan geef je dat gewoon aan in het inschrijvingsformulier.

Ik zou graag voor meerdere personen tegelijk inschrijven, kan dat?
Dat kan zeker! Stuur een mail naar marie@stuifzand.be waarin je aangeeft voor hoeveel personen je wenst in te schrijven, vanaf welke startlocatie je wenst te beginnen en indien van toepassing welke bus jullie willen nemen om van Meerhout weer naar je oorspronkelijke startlocatie te rijden.

Is het een begeleide wandeltocht of kan je de route zelfstandig afleggen?
Een van onze medewerkers zal meewandelen van begin tot einde. Deelnemers zijn vrij om op dit tempo de tocht mee af te leggen. Wandel je toch liever op je eigen tempo? Dat kan ook! Elke deelnemer krijgt bij de aanmelding (op de startlocatie naar keuze) een wandelbrochure waarin de route en wat weetjes terug te vinden zijn. Je kan de route dus zowel zelfstandig als in groep afleggen. Op iedere mogelijke halte of startlocatie zijn er medewerkers aanwezig die wat informatie kunnen geven en je helpen indien nodig.

Neem ik zelf een lunchpakket mee?
Dit kan je best wel doen, of je kan stoppen in een restaurant op de route. Onderweg wandel je langs diverse horeca gelegenheden waar je gemakkelijk even kan pauzeren voor een lunch. Aan halte nr. 2 De Maat in Mol, zal Natuurpunt ook wat drankjes verkopen.
Elke deelnemer krijgt bij aankomst aan Bezoekerscentrum Grote Netewoud wel een gratis consumptie.

Kan ik de route afleggen op andere tijdstippen dan degene die aangegeven worden per startlocatie?
Dat kan! Laat dan zeker iets weten via marie@stuifzand.be om te bekijken waar je een wandelbrochure en stempelkaart kan afhalen.